Borstkankerdatabank voor mannen

0
243

Er komt een databank voor mannen met borstkanker. De ziekte komt bij mannen veel minder voor dan bij vrouwen, maar ze worden wel volgens dezelfde methode behandeld. Borstkanker bij mannen komt steeds vaker voor en daarom willen oncologen de gegevens bundelen in een databank. Op die manier is meer inzicht mogelijk in de specifieke kenmerken bij mannen.

Afgelopen vrijdag heeft de organisatie Pink Ribbon die geld inzamelt voor borstkankerpatienten, gemeld dat de Borstkanker Onderzoek Groep BOOG gegevens gaat verzamelen over borstkanker bij mannen. Pink Ribbon heeft hiervoor € 150.000 beschikbaar gesteld waarmee een databank kan worden opgezet.

In de databank wordt informatie opgeslagen over de afgelopen twintig jaar. Borstkanker bij mannen komt jaarlijks ongeveer honderd keer voor, terwijl dat aantal bij vrouwen op 13.000 ligt. Veel mannen realiseren zich niet dat ook zij borstkanker kunnen krijgen, waardoor het bij hen relatief langer kan duren voordat de ziekte wordt vastgesteld. Daardoor zouden hun kansen op genezing weer afnemen.Overigens is het bij onderzoekers ook niet duidelijk of het hier gaat om dezelfde soort tumoren.

Bron: NOS & MedicalFacts