Gevaarlijke gezondheidsclaim REJUV nog niet aangepakt door EFSA en IGZ

0
202

Afgelopen week werd een gezondheidsclaim van probioticadrankje Yakult naar het land der fabelen verwezen, deze week blijken honderden andere gezondheidsclaims door de EFSA te zijn afgekeurd. Hiermee is zo’n 80 procent van alle ingestuurde claims in de prullenbak beland. Helaas was er nog geen oordeel voor een zeer kwalijke gezondheidsclaim van de firma Halimenta B.V bij. Het bedrijf is een gevaarlijk voorbeeld met de website rejuv.nl Het bedrijf adverteert er lustig op los met allerlei gevaarlijke claims. Het bedrijf Halimenta B.V claimt namelijk 85% van mensen met diabetes type 2 te kunnen van de effecten van Diabetes type 2 te genezen. En dat zou, indien juist, goed zijn voor een Nobelprijs. Behandeling van Diabetes Type 2 met de REJUV®-methode zou, zo stelt Halimenta B.V op de website het lichaamseigen systeem weer normaal te functioneren en om te gaan met de effecten van de aandoening.

De deelnemer zou, volgens de lezing van Halimenta B.V en een zeker Dokter Yael Mardor, hoofd onderzoeker van het Centrum voor Gevorderde Technologie in het Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer, ” tegen het eind van de behandeling geen medicijnen of enig soort insuline meer nodig om zijn of haar bloedsuiker niveau te reguleren“. En dat is een keiharde gezondheidsclaim die wij graag deze week nog van Halimenta B.V. door IGZ, EFSA, EC KAG en/of KOAG bevestigd willen zien! Want dat zou geweldig nieuws zijn. Maar, gezien het feit dat er aan dit “grote nieuws” weinig tot geen aandacht was, en vanwege het ontbreken deze geweldige methode in diabetes typ 2 standaarden en protocollen, en vanwege het ontbreken van deugdelijk wetenschappelijk bewijs, gokken we dat we hier weer eens te maken hebben met een gezondheidsclaim die niet juist is en zelfs mensen met diabetes in gevaar kunnen brengen.  Diabetici die de therapie gaan doen en vervolgens stoppen met hun medicatie, kan leiden tot ernstige conplicaties. Helaas herstelt een lichaam niet helemaal vanzelf van diabetes. En ook bestaan kruidendranken die wonderen verrichten alleen maar in sprookjes.

Wij verzoeken EFSA, EC & IGZ dan ook actie te ondernemen tegen deze website! Want als Unilever niet mag vermelden dat de zwarte Lipton-thee de drinker mentaal sterker maakt, dan mag Halimenta niet claimen de gevolgen van diabetes te kunnen genezen. Bij Rejuv ontbreekt het aan ondersteunend onderzoek. Fabrikanten waarvan de claims wordt afgekeurd riskeren flinke boete. Beloften die volgens de EFSA en de Europese Commissie ongegrond zijn moeten binnen zes maanden van de verpakking worden gehaald. Inmiddels zijn er 1.745 algemene gezondheidsclaims door de EFSA beoordeeld. In totaal staan er 4.637 op de lijst. In juni 2011 moet deze hele rits afgewerkt zijn. Wij hopen dat men, gezien de ernst van de claim van Halimenta er niet gewacht wordt tot medio 2011. De EFSA en de Europese Commissie hebben hier een taak!!

Bron: MedicalFacts

Vorig artikelNieuwe aangiftes tegen maagchirurg Scheper Ziekenhuis
Volgend artikelLogis.P genomineerd voor de Spider Award
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.