Martini Ziekenhuis verwent patiënt tijdens Week van de Gastvrijheid

Array

Het Martini Ziekenhuis organiseert onder de noemer Welkom/Wel Thuis van 1 tot 6 november de Week van de Gastvrijheid. Tijdens de eerste editie van deze week staat het verwennen centraal, een directe verwijzing naar de hotelmatige aanpak die het ziekenhuis voorstaat. “We vinden het belangrijk dat mensen een gastvrij onthaal krijgen, zodat ze zich welkom voelen in ons ziekenhuis,” zegt Hans Feenstra bestuursvoorzittter Martini Ziekenhuis.

Deze week worden niet alleen patienten en hun bezoekers verwend, ook aan de medewerkers en de vrijwillgers van het ziekenhuis is gedacht. Centrale activiteit is de dagelijkse Healing Food infoboulevard, met aandacht voor gezond eten en bewegen. Daaromheen zijn elke dag diverse activiteiten voor de genoemde groepen georganiseerd: om zelf aan deel te nemen of om te ondergaan. Zo lezen dichteres Meliza de Vries en zo?n 50 vrijwilligers van de ING verhalen en gedichten voor aan het bed. Kunst neemt een bijzondere plaats in: ook deze week wordt de buitenwereld binnengehaald in het Martini met verschillende kunstactiviteiten en openingen van exposities.

Gastvrijheidsprijs
De afdeling met het beste en meest innovatieve idee op het gebied van gastvrijheid ontvangt dinsdag 2 november de Gastvrijheidsprijs. Wanneer mogelijk wordt het idee in het hele ziekenhuis ingevoerd. Deze prijs zal jaarlijks in de Week van de Gastvrijheid worden uitgereikt.

Speerpunt
Het Martini Ziekenhuis heeft het thema Gastvrijheid als een van zijn speerpunten voor de komende jaren gekozen. In het ziekenhuis gebeurt al veel op dit gebied: zo kunnen patienten de hele dag bezoek ontvangen, kunnen ouders altijd bij hun zieke kind blijven slapen en zijn er spreekuren buiten werktijd. Doel is de Gastvrijheid van het ziekenhuis op meer onderdelen te verbeteren. De Week van de Gastvrijheid is dan ook een van de activiteiten in een breder programma. In september startte al de training Gastvrije Communicatie voor medewerkers en vrijwilligers.

Bron: Martini Ziekenhuis

Recente artikelen