Meer geneesmiddelen getest voor gebruik bij kinderen

Array

De farmaceutische researchindustrie test momenteel meer dan 450 bestaande medicijnen en kandidaat-medicijnen uit bij kinderen. Sinds 2007 verplicht de Europese Unie geneesmiddelenproducenten daartoe. Dat staat te lezen op de website van belangenvereniging Pharma.be, op basis van  een mededeling van het Europese geneesmiddelenagentschap (EMEA).Sinds 2007 verplicht de Europese Unie farmaceutische bedrijven om elk bestaand of nieuw geneesmiddel ook te testen voor kinderen omdat kinderen andere lichaamsverhoudingen en een ander metabolisme hebben. Bedrijven krijgen een patentverlenging van zes maanden aangeboden als het gebruik van een nieuw geneesmiddel wordt uitgebreid naar kinderen.

Op 8 oktober communiceerde het EMEA dat ze de 1.000ste aanvraag voor het zogenaamde PIP (Paediatric Investigation Plan) had ontvangen. Intussen kregen 450 aanvragen een positieve beoordeling van het Europees pediatrisch comité en de onafhankelijke pediaters, en onderzoeken de research van de geneesmiddelenproducenten aan de hand van dat PIP de veiligheid, de doeltreffendheid en de kwaliteit van hun producten bij kinderen.

Belga

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen