Parkinsonpatiënten gebaat bij ‘powernap’

Array

Slaap lijkt een goed en goedkoop middel tegen verschijnselen van de ziekte van Parkinson, zoals stijfheid en trillen. Parkinsonpatienten die overdag een of twee zogenoemde powernaps doen, kleine dutjes, hebben tevens het gevoel dat de medicijnen tegen de ziekte beter werken. Patienten hebben tevens het gevoel dat de medicijnen tegen de ziekte beter werken.

Arts-onderzoeker Sebastiaan Overeem van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) heeft een subsidie van 8 ton gekregen om uit te zoeken wat de relatie tussen slaap en Parkinson precies is, zo is donderdag bekendgemaakt.

,,Het lijkt erop dat slaap een bondgenoot kan zijn”, zegt de neuroloog. Probleem is echter, dat medicijnen tegen de gevolgen van de ziekte juist zorgen voor slaapproblemen. Bij kleine dutjes zouden patienten daar geen last van hebben Probleem is echter, dat medicijnen tegen de gevolgen van de ziekte juist zorgen voor slaapproblemen. Bij kleine dutjes zouden patienten daar geen last van hebben.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen