Italiaanse artsen veroordeeld voor onnodige operaties

Array

In Italie zijn acht artsen veroordeeld wegens het uitvoeren van onnodige operaties. De dokters die werkten in een kliniek in Milaan voerden meer dan tachtig onnodige operaties uit waaronder long- en borstverwijderingsoperaties. Dat meldt de BBC. Volgens het Italiaanse OM werden de operaties uitgevoerd om zo subsidie te kunnen blijven ontvangen van de regering. de kliniek is van totaal 83 operaties 2.5 miljoen euro beter geworden. In de rechtzaak kwamen enkele schrijnende voorbeelden naar voren. Zo onderging een 88-jarige vrouw drie aparte longoperaties, terwijl een enkele operatie voldoende was geweest. bij een 18-jarig meisje werd onnodig een borst weggehaald. Pier Paolo Brega Massone, hoofd van de afdeling borstchirurgie en Pietro Fabio Presicci van het ziekenhuis Santa Rita in Milaan op vrijdag veroordeeld tot 15,5 jaar cel wegens het uitvoeren van 86 onnodige, pijnlijke operaties. In het privéziekenhuis, ook wel de horrorkliniek genoemd, “werden onnodige operaties uitgevoerd op terminaal zieke patienten, met als enige doel financieel geldgewin”, zo luidde het in het vonnis. De arts werd onder meer beschuldigd van fraude en vrijwillige doodslag. Er zou in de periode 2005-2006 voor 2,5 miljoen euro gefraudeerd zijn. De twee assistenten van Massone kregen tien en zes jaar cel. Vijf andere artsen kregen celstraffen van anderhalf tot drie jaar. Enkel de anesthesist werd vrijgesproken.

Bron: Belga

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen