Nieuw in Nederland: ’s werelds eerste bloedglucosemeter als usb stick

Array

Goed nieuws voor diabetes patienten! Vandaag introduceert Bayer een bloedglucosemeter op de Nederlandse markt die tevens als USB stick kan worden gebruikt. De CONTOUR(R) USB bloedglucosemeter is de eerste en enige glucosemeter die rechtstreeks in de USB poort van de computer kan worden geplugd en zo toegang biedt tot waardevolle informatie die de diabetesbehandeling kan ondersteunen.

Het aantal diabetespatienten in ons land neemt toe, zo ook de vraag naar nieuw meters. De CONTOUR(R) USB is de eerste glucosemeter die niet alleen op de PC maar ook op de MAC kan worden aangesloten. De meter slaat tot 2.000 testresultaten op en heeft daarnaast ook nog 500MB extra opslagcapaciteit om bijvoorbeeld documenten of foto’s op te slaan.

Voor de patient of zorgverlener brengt de nieuwe meter veel gebruiksgemakken met zich mee. Installatie van software of aansluiting van kabels is niet meer nodig. De meter kan direct in de USB poort van de computer worden geplugd en patienten en zorgverleners hebben met de geïntegreerde software direct inzicht in patronen en trends in hun diabetesbehandeling. De patient kan de gegevens eenvoudig via PDF of e-mail delen met de zorgverlener wat het zelfmanagement ondersteunt en patienten meer controle geeft over hun diabetesbehandeling.

“Dit is de ideale bloedglucosemeter voor patienten die actief bij hun diabetesbehandeling betrokken zijn. Vooral diegenen die insuline gebruiken en regelmatig hun glucose testen hebben profijt van het inzicht dat deze nieuwe manier van testen geeft”, aldus Michiel Metselaar, hoofd Bayer Diabetes Care.

Het diabetesteam van het Albert Schweizer Ziekenhuis is enthousiast over de nieuwe meter: “De Contour(R) USB is heel eenvoudig in gebruik en geeft ons en de patient op een snelle en eenvoudige manier inzicht in de behandeling.”

Met de CONTOUR(R) USB kunnen mensen met diabetes de resultaten bespreken tijdens het bezoek bij hun diabetesverpleegkundige, over de telefoon of via e-mail, zodat ze de behandeling eventueel kunnen bijstellen en actie kunnen ondernemen als hun bloedglucosewaarden niet in orde zijn.

Diabetes in Nederland
Het aantal Nederlanders van wie bekend is dat ze diabetes hebben is 740.000. Daarnaast zijn er naar schatting minstens 250.000 mensen met diabetes bij wie de diagnose nog niet is gesteld. In totaal zijn er in Nederland dus zo’n miljoen mensen met diabetes en jaarlijks komen daar nog ongeveer 71.000 mensen bij. Naar schatting hebben in 2025 in Nederland 1,3 miljoen mensen de diagnose diabetes (Bron: RIVM).

Unieke eigenschappen van de CONTOUR USB:
– Een helder OLED kleurenscherm
– Instelbare opties zoals maaltijdmarkering en persoonlijke streefwaarden
– 500MB extra opslagcapaciteit
– Oplaadbare batterij. Opladen via de USB poort of via de gratis te bestellen stopcontactlader
– Geïntegreerde diabetes management software

Over Bayer HealthCare
Bayer HealthCare, een dochteronderneming van Bayer AG, is één van de toonaangevende innoverende bedrijven ter wereld in de gezondheidszorg en de geneesmiddelenindustrie en is gevestigd in Leverkusen, Duitsland. Het bedrijf combineert wereldwijd activiteiten in de volgende domeinen: Animal Health, Consumer Care, Diabetes Care en Bayer Schering Pharma. Bayer HealthCare heeft als doel innoverende producten te ontwikkelen en te produceren die de gezondheid van mens en dier wereldwijd kunnen verbeteren. Haar producten bevorderen het welzijn en de levenskwaliteit dankzij de diagnose, de preventie en de behandeling van ziekten.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen gebaseerd op huidige veronderstellingen en voorspellingen van de directie van de groep Bayer of subgroep. Door uiteenlopende bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen de toekomstige werkelijke resultaten, de financiele situatie, de ontwikkeling, of de prestaties van het bedrijf aanzienlijk verschillen van de schattingen die hier worden gemaakt. Deze factoren omvatten deze die besproken worden in onze publieke verslagen en zijn na te lezen op de Bayer website www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de bijwerking van deze toekomstgerichte verklaringen of aanpassingen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen