Steeds minder nieuwe geneesmiddelen

Array

Op deze site stond op 25 oktober een bericht dat de innoverende farmaceutische bedrijven ofwel originators zelden doorgaan met verkopen van hun geneesmiddelen, als de patenttermijn is verstreken. (zie ook  www.unitzorginnovatie.nl door klikken op ‘Nieuwsbrieven’). Erik Gerritsen runde jaren een apotheek en was farmaceutisch adviseur van het College voor Zorgverzekeringen. Hij reageert per mail op dit bericht:

De veronderstelling dat de originators geen patentloze middelen verkopen klopt niet meer. Vroeger was dat vaak wel zo, maar de laatste jaren steeds minder. Men doet dit wel vaak via aparte firma’s of dochtermaatschappijen. Deze ontwikkeling is mede veroorzaakt doordat steeds minder nieuwe geneesmiddelen worden ontwikkeld en door het steeds belangrijker worden van de markt van patentloze geneesmiddelen. Zo nam bijv. Pfizer onlangs de Duitse producent van patentloze geneesmiddelen Ratiopharm over.

Gerritsen heeft als website www.gerritsenfarmaciebeleid.nl.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen