Met een schone neus naar de OK

Array

Ongeveer 30 procent van alle gezonde mensen draagt een bacterie in zijn neus: de Staphylococcus aureus, een onschuldig beestje dat op het eerste oog weinig schade toebrengt. Maar uit recent verschenen wetenschappelijk onderzoek, waaraan de Sint Maartenskliniek een bijdrage heeft geleverd, blijkt dat het neusdragerschap van deze bacterie een grotere kans geeft op het krijgen van postoperatieve wondinfecties. Daarom start het orthopediecentrum binnenkort met het screenen van alle patienten die op korte termijn geopereerd worden.

Wanneer de bacterie in de neus wordt aangetroffen, krijgt de patient een neuszalf en een desinfecterende shampoo mee waarmee hij zichzelf gedurende een aantal dagen voor de operatie en een aantal dagen erna behandelt. Zo hoopt de Maartenskliniek de patientveiligheid nog verder te verhogen.

Bron: Sint Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen