Straks meer tijd om kind bij zorgverzekering aan te melden?

Array

Het CDA wil kersverse ouders langer de tijd geven om hun kind aan te melden bij hun zorgverzekering. Tweede Kamerlid Margreeth Smilde doet vandaag een voorstel om die periode te verlengen van vier naar zes maanden. Ouders vergeten dit vlak na de geboorte nog wel eens. Als het kind vervolgens door een dokter behandeld moet worden, zijn de kosten niet gedekt via de ziektekostenverzekering. Vooral ziekenhuisopname zorgt voor torenhoge rekeningen.

Gratis zorgverzekering tot 18 jaar
Ouders kunnen hun kind tot 18 jaar bij bijna alle zorgverzekeraars gratis meeverzekeren op hun eigen polis.
Tip: als u niet dezelfde zorgverzekering hebt als uw partner, verzeker uw kind dan mee bij de ouder met de meest uitgebreide polis.

Op tijd opgeven bij zorgverzekeraar

Volgens Smilde komt het een paar honderd keer per jaar voor dat ouders hun kind te laat opgeven. Ze wil dat de gemeente waar de geboorte van het kind wordt aangegeven, folders meegeeft aan de ouders om hen eraan te herinneren dat de komst van het kleintje ook bij de zorgverzekeraar bekend moet zijn.

Bron: Verzekeringssite.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen