Ziekenhuis Bernhoven start met multiple sclerose poli

Array

Patienten met Multiple Sclerose kunnen voortaan terecht bij de MS-poli in ziekenhuis Bernhoven. De polikliniek voor MS patienten start met ingang van 1 december en is twee dagen per week geopend, dinsdagmiddag op locatie Oss en woensdagochtend op locatie Veghel.

De verpleegkundigen Anita van den Heuvel en Judith Loeffen zijn specialistisch verpleegkundige neurologie met aandachtsgebied MS. Vanaf 1 december gaat Anita in Veghel aan de slag en collega Judith bemant de MS poli in Oss.

Voor wie?

De polikliniek is bestemd voor mensen bij wie de diagnose MS is gesteld. De MS-patient kan op de MS-poli terecht op verwijzing van de neuroloog. De MS verpleegkundigen proberen alle vragen rondom MS te beantwoorden. Daarnaast proberen zij samen met de MS-patient oplossingen te zoeken voor de problematiek die bij MS kan ontstaan. Binnen Bernhoven werken de MS verpleegkundigen met een multi-disciplinair team. In dit team werken de neurologen samen met de revalidatie-arts en de uroloog.

Patienten kunnen op verwijzing van de neuroloog terecht bij de MS-verpleegkundige. Voor de patienten van ziekenhuis Bernhoven betekent dit dat zij niet meer hoeven worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen