NMa: voorwaarden aan overname Lloyds-apotheken door Brocacef

Array

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van de Lloyds-apotheken door Brocacef. Het bedrijf heeft de oorspronkelijke overnameplannen aangepast. De wijziging houdt in dat Brocacef haar Escura apotheken in Roermond en Breda verkoopt. Voor de consument blijft zo ook na de overname voldoende keus over tussen apotheken.

De NMa zag in de oorspronkelijke overnameplannen van Brocacef problemen in de concurrentie ontstaan. Brocacef heeft daarom aangeboden apotheken in Roermond en Breda te verkopen. De toekomstige kopers van deze apotheken moeten worden goedgekeurd door de NMa.

Brocacef is een 100 procent dochtermaatschappij van Phoenix Pharmahandel GmbH & Co KG. Naast het exploiteren van apotheken is Brocacef ook actief als groothandel in geneesmiddelen, medische kunst- en hulpmiddelen en aanverwante diensten. Lloyds Nederland BV is een onderdeel van Celesio AG en exploiteert de keten van ‘Lloyds Apotheken’.

Bron: NMa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen