Kraamverpleegkundigen en verloskundigen signaleren te laat

Array

Pedagogische adviseurs krijgen te laat en te weinig meldingen door van verloskundigen en kraamverpleegkundigen over ernstige opvoedproblemen van aanstaande en jonge ouders.  Deze conclusie trekt studente Laurien Hazeu in haar afstudeerscriptie bij de studierichting pedagogiek van de Universiteit Groningen. Zij liep een half jaar stage bij de Unit Zorginnovatie en verrichtte onderzoek naar zeven opvoedkundige interventies die Amsterdamse Ouder- en Kind Centra aanbieden.

Zij onderzocht hun theoretische onderbouwing en de benodigde competenties van professionals om deze interventies aan te bieden. Zij interviewde ervaren professionals en leidinggevenden en kwam op basis van theorie en interviews tot bovengenoemde en andere conclusies. Over enkele dagen staat Hazeus scriptie op www.unitzorginnovatie.nl , klik door op publicaties. Tot zover dit bericht.

Op de hierboven genoemde Masterclass Centra voor Jeugd en Gezin, die 22 maart start, krijgen de pedagogische interventies grote aandacht. Doet u mee aan deze Masterclass? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door naar Masterclasses, lees de uitvoerige brochure, deel uw ervaringen met leidinggevenden van andere CJG’s en doe nieuwe kennis(sen) en vaardigheden op.

Guus Schrijvers


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen