Mensen in de zorg moeten langer werken voor hetzelfde pensioen

Array

Nieuwe werknemers moeten zeven maanden langer voor hun pensioen en mensen die nu al in de zorg werken gemiddeld vier maanden langer
Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft besloten een aantal maatregelen te nemen die in 2011 moeten bijdragen aan een betaalbaar en toekomstbestendig pensioen. De maatregelen bieden tegenwicht aan het effect van de lage rente en houden rekening met de sterk gestegen levensverwachting. Bij alle maatregelen staat het zo veel mogelijk delen van de lasten voorop.

De maatregelen (per 1-1-2011) zijn:
- de pensioenen gaan niet omhoog (geen indexering)
- de pensioenpremie stijgt met 0,3% naar 23,4%
- het opbouwpercentage gaat van 2,05% naar 1,95%

Met deze maatregelen leveren zowel werknemers en werkgevers als pensioengerechtigden een bijdrage om in de toekomst een betaalbaar pensioen voor de sector te waarborgen.

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn neemt dit besluit omdat mensen steeds ouder worden. In het verleden is daar bij het bepalen van premies geen rekening mee gehouden. In de pensioenwereld wordt al langer over langer doorwerken gesproken maar dat werd niet in beleid omgezet, zo meldt de NOS.

Langer doorwerken heeft volgens het fonds ook een voordeel. In de zorg dreigt een tekort aan arbeidskrachten. Dat probleem wordt nu iets kleiner.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen