Minister VWS wil zelf stichting Geneesmiddelenbulletin oprichten

Array

Minister Schippers van VWS heeft het voornemen om de stichting Geneesmiddelenbulletin op te richten. De reden is dat het GeBU afhankelijk is van subsidies voor  het kunnen uitvoeren van de activiteiten. De wijze waarop de minister de relatie en de financiering van de stichting wil vormgeven en de daarbij te volgen regelgeving heeft zijn in een brief aan de Kamer uiteengezet.
Over dit voornemen is overleg gevoerd met het ministerie van Financien en de Algemene Rekenkamer (ARK). Op grond van deze overleggen heeft de ARK aangegeven geen bezwaren te hebben tegen het thans voorliggende voorstel. De ARK heeft er nota van genomen dat de subsidie uiterlijk in het vijfde jaar van de verlening zal worden geevalueerd op de doeltreffendheid en de effecten van de verlening.
Het ministerie van Financien heeft eerst geaarzeld zijn toestemming te verlenen, omdat het aantal stichtingen dat afhankelijk is van overheidsfinanciering zoveel mogelijk dient de worden beperk.Dit met name vanwege de verplichtingen die de Rijksoverheid daarmee op zich neemt en de beheerslast die dit met zich brengt. Op basis van die overweging zal na de oprichting van het Nationaal Kwaliteitsinstituut Gezondheidszorg worden bezien of het Geneesmiddelenbulletin hier deel van kan gaan uitmaken. De minister is van mening dat de onafhankelijkheid binnen een onafhankelijke stichting het best gewaarborgd is.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen