Voorlichtingsbijeenkomst hartritmestoornissen Medisch centrum Alkmaar

Array

Medisch Centrum Alkmaar
Voorlichtingsbijeenkomst: Hartritmestoornissen, een kwestie van elektriciteit
Het hart-long centrum van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en de Hart&Vaatgroep organiseren op donderdag 20 januari een voorlichtingsbijeenkomst over hartritmestoornissen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de Pieter van Foreestzaal (015) van MCA.

Onschuldig?
Het aantal verschillende soorten ritmestoornissen is groot. De meeste ritmestoornissen zijn goed te behandelen. Soms zijn ze onschuldig en hoeven ze niet te worden behandeld, maar het kan ook voorkomen dat ze levensbedreigend zijn. Tijdens de bijeenkomst belicht cardioloog dr. Geert-Jan Kimman de diverse hartritmestoornissen. Ook gaat hij in op eventuele behandelmethoden. Goed georganiseerde zorg
Hoe een traject eruit ziet dat patienten met een hartritmestoornis in het ziekenhuis doorlopen, vertelt zorgpadcoördinator Esther Zwaan. Zij gebruikt als voorbeeld het zorgpad voor patienten die een elektrocardioversie (een elektrische schok om het hartritme weer te normaliseren) moeten ondergaan. De planning van de onderzoeken en/of de behandeling staat van tevoren vast, waardoor patienten snel en efficient worden geholpen. Ook de administratie, rapportages, voorlichting en begeleiding zijn aan deze vaste route gekoppeld.

Aanmelden
Om de voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Dat kan bij de balie van patientenvoorlichting (huisnummer 037), telefoon (072) 548 3500 of via www.mca.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen