De Staat van de Staat deel 3: Zorg voor Jezelf

Array

Laatste deel van de debatreeks door NRC Handelsblad en De Unie in Debat, over de morele grenzen van de bezuinigingen op de verzorgingsstaat.
Met de komst van het kabinet-Rutte en 18 miljard aan bezuinigingen op komst wordt in het door Bas Heijne voorgezeten debatdrieluik De Staat van de Staat aandacht besteed aan de morele grenzen van wat de Britse historicus Tony Judt omschrijft als de “teloorgang van onze verzorgingsstaat”. Hoewel Geert Wilders zich bij de presentatie van het regeerakkoord opwierp als hoeder van de sociale zekerheid, roepen veel van de sociaaleconomische maatregelen van dit kabinet prangende vragen op over de liberalisering van sociale verantwoordelijkheden, de uitholling van de publieke voorzieningen en de betekenis van maatschappelijke solidariteit. In deze reeks onderzoeken we daarom welke functie, bevoegdheden, en morele verplichtingen de staat dient te hebben in onze huidige postindustriele samenleving. Is er inderdaad sprake van een ‘teloorgang’ of ‘afbraak’ van de verzorgingsstaat zoals Tony Judt betoogt? Welke sociale problemen en risico’s moet de huidige verzorgingsstaat het hoofd bieden? Hoeveel solidariteit heeft een samenleving eigenlijk nodig? En waaraan kan de mate van sociale rechtvaardigheid van een samenleving worden afgemeten? We nodigen u van harte uit voor de reeks De Staat van de Staat.

Deel 3: Zorg voor Jezelf

Maakt marktwerking de zorg ontoegankelijk en onbetaalbaar? Of kan het leiden tot meer efficientie en kwaliteit? Met Louise Gunning (hoogleraar Gezondheid en Maatschappij), Aysel Erbudak (directrice Slotervaartziekenhuis), Jaap Maljers (medisch ondernemer), Martin Buijsen (hoogleraar Recht en Gezondheidszorg), Robert W. Kreis (chirurg en hoogleraar Brandwondenzorg) en Bas Heijne, voorzitter.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen