Doe de Gezond op Reis-quiz op de Vakantiebeurs

0
210

Wat weet u van infectieziekten?
Terwijl het buiten nog volop winter is, kunnen reizigers zich op de Vakantiebeurs (12 t/m 16 januari) al orienteren op hun zomervakantie. Reizigers zijn over het algemeen niet bezig met waarschuwingen tegen infectieziekten. Het is echter pure noodzaak dat zij zich goed informeren over en beschermen tegen gevaarlijke infectieziekten in het land van bestemming. Daarom organiseert Gezond op Reis op de openingsdag van de Vakantiebeurs een kennisquiz over infectieziekten, onder leiding van fanatiek reizigster Maureen du Toit.

U bent van harte uitgenodigd om op 11 januari 2011 de officiele opening van de Vakantiebeurs voor pers en vips bij te wonen en aansluitend uw kennis te testen tijdens de Gezond op Reis-quiz. Maureen du Toit, bekend als presentatrice van Hart van Nederland en betrokken bij vrijwilligersprojecten waarvoor ze onder meer recent naar Zuid-Afrika reisde, leidt deze quiz samen met dr. David Overbosch, internist en directeur van Travel Clinic Havenziekenhuis Rotterdam. De quiz bestaat uit prikkelende stellingen en vragen over gezondheid op reis.

Programma dinsdag 11 januari
Jaarbeurs Utrecht

10.00 – 11.00 uur Officiele opening
Met bijdrage van Maureen du Toit over haar eigen ervaringen met reizigersziekten (vanaf 10.40 uur).
Locatie: Hal 3, activiteitenpodium

Gezond op Reis op de Vakantiebeurs
Onder het motto ‘Gezond op reis en gezond weer thuis’ geeft Gezond op Reis al jaren adviezen aan reizigers. Ook op de Vakantiebeurs! Hoofdsponsor Gezond op Reis heeft net als voorgaande jaren een stand in hal 2, ‘Verre bestemmingen’. Vanwege het succes van de afgelopen jaren zijn ook ditmaal medewerkers van GGD’s en overige deskundige vaccinatiecentra bij de stand aanwezig. De beursbezoekers kunnen bij hen terecht voor voorlichting en vaccinatieadvies over infectieziekten zoals hepatitis A en B, malaria, buiktyfus, gele koorts, difterie, tetanus en polio, maar ook voor simpele adviezen over eten en drinken op de plaats van bestemming.

Bron: GSK

Vorig artikeliSOFT betreedt Nederlandse markt met nieuwe oplossing voor radiologie
Volgend artikelDierproeven. Zo doen ze dat!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.