Vrij verkrijgbare pijnstillers per 30 december 2010 nog beperkt beschikbaar

Array

Per 30 december is er iets veranderd in de beschikbaarheid van een aantal vrij verkrijgbare pijnstillende middelen. Deze pijnstillers (behorende tot de NSAIDs) kunnen in combinatie met bepaalde aandoeningen of met andere medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Daarom is de verkoop van bepaalde vrij verkrijgbare pijnstillers via drogist, supermarkt en benzinestation aan banden worden gelegd. Voortaan zult u hiervoor naar uw apotheker moeten gaan.

Belangrijke risicofactoren voor het gebruik van NSAID’s:

  • bij leeftijd: ouder dan 70 jaar
  • bij maag- en darmklachten
  • bij nier- en leverfunctiestoornissen
  • bij hoge bloeddruk
  • bij hartaandoeningen
  • bij astma en COPD
  • bij zwangerschap
  • in combinatie met bepaalde medicijnen

Apothekers adviseren welke pijnstiller het meest geschikt is voor uw klachten. Inventariseer daarom met de apotheekmedewerker uw medicijngebruik. Of raadpleeg de huisarts.

Meld het gebruik van alle zelfzorgmiddelen bij uw apotheek, zodat uw risico op bijwerkingen zo klein mogelijk blijft!

Meer informatie pijnwegwijs.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen