Dr. H.C.M. Haanen neemt afscheid als lid Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Array

Per 1 maart 2011 zal dr. H.C.M. (Huub) Haanen, in verband met pensionering, zijn werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis beeindigen.

Huub Haanen is vanaf 1985 in het St. Antonius Ziekenhuis werkzaam, eerst als internist/reumatoloog, voorzitter van het stafbestuur en sinds 2005 als lid van de Raad van Bestuur.
Hij heeft zich binnen het ziekenhuis in het bijzonder ingezet voor de verdere ontwikkelingen van het beleid met betrekking tot de kwaliteit van zorg en patientveiligheid. Binnen en buiten het ziekenhuis (o.a. OOR Utrecht, binnen de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en de Santeon ziekenhuizen) heeft Huub Haanen ook een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van onderzoek en onderwijs.
Huub Haanen is trots op het St. Antonius Ziekenhuis en kijkt met een tevreden gevoel terug op deze periode van meer dan 25 jaar: “Het St. Antonius is een topklinisch ziekenhuis met uitstekende patientenzorg en een grote ambitie voor innovatie en wetenschap. Het behalen van de heraccreditatie van NIAZ in 2010 geeft een goede basis om in de komende jaren het kwaliteitsbeleid verder uit te bouwen. Ook de recente benoemingen van enkele stafleden van het St. Antonius Ziekenhuis tot hoogleraar aan enkele universiteiten zijn voor mij hoogtepunten geweest in de afgelopen jaren binnen de Raad van Bestuur. Ik heb vooral de samenwerking met de medische staf als zeer prettig ervaren. Hun inzet op het gebied van onderwijs en onderzoek was voor mij een grote steun.”

Bron: St. Antonius Ziekenhuis
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen