Longarts Catharina-ziekenhuis voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Toparts

Array

Longarts Pascal Wielders van het Catharina-ziekenhuis is donderdagmiddag 13 januari voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Toparts. Medisch magazine Mednet organiseerde de Topartsenverkiezing voor de vijfde maal. In totaal waren 24 specialisten van het Catharina-ziekenhuis genomineerd voor de verkiezing.

Voor de Topartsenverkiezing werd door Mednet aan specialisten gevraagd aan wie zij, binnen hun eigen specialisme, hun dierbaren zouden toevertrouwen. Er werd beoordeeld op technische en theoretische deskundigheid, communicatieve vaardigheden, collegialiteit en managementkwaliteiten. Ruim 1200 artsen brachten hun stem uit, meer dan in de voorgaande jaren. De Topartsen werden tijdens een besloten bijeenkomst bekend gemaakt door oud-minister Ab Klink.

Toparts
Longarts Pascal Wielders van het Catharina-ziekenhuis werd vorig jaar voor het eerst uitgeroepen tot Toparts. Hij stond toen met twee andere longartsen in de top drie. Dit jaar onderscheidde Wielders zich duidelijk en kreeg de specialist de meeste stemmen van zijn collega’s. Daarom werd hij als enige Toparts verkozen binnen het specialisme longgeneeskunde.

Genomineerden Catharina-ziekenhuis
Beduidend meer specialisten van het Catharina-ziekenhuis werden dit jaar genomineerd voor de Topartsenverkiezing. Vorig jaar waren het er elf en dit jaar maar liefst 24.

De genomineerden waren: L. de Boer en M.M. Hoogbergen (plastische chirurgie), B.E.E.M. van den Borne (longgeneeskunde), H.J.L Brackel en T. Hendriks (kindergeneeskunde), B. Bravenboer (inwendige geneeskunde), J.M. van Dantzig, H.R. Michels en C.H. Peels (cardiologie), A.B. Donkers-van Rossum (radiologie), I.H.J.T de Hingh, G.A.P. Nieuwenhuijzen en H.J.T Rutten (chirurgie), E.L. Koldewijn (urologie), G.A.M. Krekels (dermatologie), C.J.M. van der Linden (geriatrie), M.J.W.T. Scherders (psychiatrie), E.J. Schoon en J.P. Spreeuwel (maag-darm-levergeneeskunde), B.C. Schoot (gynaecologie), J.A. van Suijlekom en A.A.J. van Zundert (anesthesiologie) en A.J. Vermeij (neurologie).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen