Weer aandacht voor Sperma allergie in media

Array

Psychiater Marcel Waldinger van het HagaZiekenhuis in Den Haag zegt in de Telegraaf dat er in Nederland veel mannen zijn die na seks last krijgen van lichamelijke klachten als rode ogen, een loopneus, zere spieren en vermoeidheid.  De allergische reacties op sperma kunnen varieren van jeuk, branderig gevoel en zwellingen tot zelfs ademhalingsproblemen en de huidaandoening netelroos.  Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van deze aandoening.

De aandoening is zeldzaam en treft vooral jonge vrouwen: 41 procent ondervindt meteen al bij het eerste seksuele contact de nare gevolgen. Maar ook honderden mannen worden ziek na seks. De ontdekking dat ook mannen allergisch voor hun eigen sperma kunnen zijn, deed prof. dr. Marcel D. Waldinger van het HagaZiekenhuis na jaren onderzoek onder 45 patienten. Sommigen voelen zich wel een week lang beroerd na een zaadlozing. Ze krijgen allerlei griepachtige verschijnselen. De mannen blijken allergisch voor hun eigen zaad.
Waldinger behandelt al ruim tien jaar mensen met deze aandoening. De neuropsychiater kwam er achter dat de klachten geen psychisch oorzaak hadden, maar dat de mannen overgevoelig zijn voor hun sperma. Na jarenlang onderzoek is er inmiddels een behandeling voor de allergie ontwikkeld. Op pagina TA4 van De Telegraaf een interview met Waldinger en met een van zijn patienten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen