VU, Minddistrict en Prezens slaan handen ineen

Array

‘Alles onder controle’ online voor iedereen beschikbaar
De door hoogleraar klinische psychologie Pim Cuijpers (VU) ontwikkelde module ‘Alles onder Controle’ komt online beschikbaar.  ‘Alles onder controle’ is een interventie voor veel voorkomende psychische klachten, zoals angst, depressie en slaapproblemen. Wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit van deze interventie aangetoond. De module bestaat al in boekvorm en wordt door veel hulpverleners met succes toegepast. Dankzij een unieke samenwerking tussen de vakgroep klinische psychologie van de VU, zorgaanbieder Prezens, onderdeel van GGZ inGeest, en platformleverancier Minddistrict, kon een online versie worden ontwikkeld. Deze is vanaf maart 2011 beschikbaar.

Instellingen en hulpverleners die met de module gaan werken krijgen ondersteuning van Prezens. Prezens fungeert als expertisecentrum en verzorgt trainingen voor het implementeren van de module. Minddistrict levert het behandelplatform voor behandelaren en clienten. De VU blijft als ontwikkelaar en onderzoeker nauw betrokken.

‘Alles onder Controle’ kenmerkt zich door een oplossingsgerichte methodiek. In vijf weken leren cursisten te formuleren wat belangrijk is in hun leven, brengen problemen en mogelijke oplossingen in kaart en maken een plan om persoonlijke doelen beter te realiseren.
De interventie komt voor verschillende doelgroepen beschikbaar. Naast een versie voor volwassenen, is er een versie voor adolescenten. Ook worden door de VU versies voor verschillende specifieke doelgroepen ontwikkeld, bijvoorbeeld voor mensen met mutliple sclerose.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marcel Dijkens, projectleider Prezens [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen