Medisch Centrum Alkmaar gaat bouwen aan cyclotron

Array

Medisch Centrum Alkmaar (MCA) is in beweging. Naast de voorgenomen bouwplannen voor het ziekenhuis werken we voortdurend aan verbetering van onze zorg. Een van die zorgverbeteringen wordt gerealiseerd door de aanschaf van een cyclotron. In het cyclotron worden op een veilige manier zeer kortlevende isotopen opgewekt, waarmee de diagnostiek van oncologie- en cardiologiepatienten verder zal worden verbeterd. Nu de vergunning binnen is, start de bouw.

Waarvan last?
De bouw van de cyclotronbunker neemt ongeveer twee tot drie maanden in beslag. Tijdens de eerste bouwperiode plaatsen we onder meer een damwandstelling. Deze stelling is van een redelijk formaat. De aanvoer hiervan gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. Behalve het aanvoeren en plaatsen van stellingen zijn er de komende twee tot drie maanden meer transporten. Het begint half februari met transporten met afgegraven grond, gevolgd door wapening, bekisting en beton.

Inloopavond voor buurtbewoners
Jammer genoeg gaat de bouw niet geruisloos. In de directe omgeving van de afdeling nucleaire geneeskunde MCA brengt de bouw de nodige overlast met zich mee. Buurtbewoners worden uitgenodigd om zich tijdens een inloopbijeenkomst op 26 januari hierover te laten informeren.

Nee-nee sticker?
Buurtbewoners met een Nee-Nee sticker op de brievenbus, ontvangen geen uitnodiging voor de inloopbijeenkomst. Geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact met de balie van patientenvoorlichting, via telefoon (072) 548 35 00 of mail [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen