Eerste masters Fysio-/Oefentherapie studeren af

Array

De eerste masters van de opleiding Fysiotherapie/Oefentherapie bij mensen met chronische ziekten, ontvingen donderdag hun diploma. In 2007 startten deze studenten aan de toen geheel nieuwe studie op Hogeschool Leiden.

Het uitreiken van de masterdiploma’s was een hoogtepunt. Voor de studenten, voor de hogeschool maar ook voor het beroep Fysiotherapie. Verwacht wordt dat de nieuwe masters met hun kennis en kunde een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de veranderingen die nodig zijn in de zorgverlening aan chronisch zieken en ouderen. Voorafgaand aan de diploma-uitreiking presenteerden de studenten de resultaten van hun innovatieproject dat zij het laatste jaar uitvoerden. Deze projecten deden zij vaak in opdracht van of in nauwe samenwerking met gezondheidszorginstellingen en gezondheidszorgorganisaties.

De groei van het aantal chronische zieken vraagt om preventie en efficientere zorg, maar ook om een groter zelfmanagement van de patient. De masters zijn goed op de hoogte van de problematiek van chronisch zieken en gespecialiseerd in bijvoorbeeld hart-, vaat- en longaandoeningen of reumatische/orthopedische aandoeningen, neurologische aandoeningen of geriatrische aandoeningen. Om de zorg voor de patient te optimaliseren werkt de master nauw samen met andere zorgprofessionals, bijvoorbeeld in zorggroepen, netwerken of ketens.

De masteropleiding Fysiotherapie/Oefentherapie van Hogeschool Leiden werkt nauw samen met de Hanzehogeschool Groningen, waar in 2010 gestart is met de masteropleiding. De masteropleiding is toegankelijk voor afgestudeerde Fysiotherapeuten die over de nodige ervaring beschikken.

Bron: Unity FM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen