Admiraal De Ruyter Ziekenhuis Goes krijgt geen dottervergunning

Array

De minister van VWS heeft besloten de aanvraag van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes en Vlissingen met betrekking tot een eigen PCI-dotter vergunning voor een eigen dottercentrum niet te honoreren. Het ADRZ moet op dit terrein samenwerken met ZorgSaam in Terneuzen.. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, die verder nog geen commentaar wil geven.

Het Admiraal De Ruyterziekenhuis, met vestigingen in Goes, Zierikzee en Vlissingen wilde een eigen dottercentrum, ondanks het feit dat er al zo’n centrum is bij het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen. Zeeland is met 380-duizend inwoners volgens de normen te klein voor twee centra, omdat hartspecialisten dan te weinig operaties uitvoeren. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam leken in een concurrentiestrijd verzeild te raken, maar gaan nu toch met elkaar samenwerken, bevestigen beide ziekenhuizen. Later deze week komt het ministerie met een brief over de kwestie. Het ministerie moet officieel nog een besluit nemen.
Gelet op de kenmerken van een regio als Zeeland is het ministerie van mening, dat er onvoldoende mogelijkheden zijn twee vergunningen te verlenen voor deze vorm van complexe zorg. Mede gelet op het behoud van kwalitatief goede zorg voor de toekomst ziet VWS meer in een samenwerkingsmodel, waarbij beide ziekenhuizen hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheid nemen om samen met beide medische staven en cardiologen ook voor de toekomst één goede locatie voor Zeeland te behouden. Dat betekent dat binnen Zeeland alleen in Terneuzen PCI’s worden gedaan.

Ook vindt het ministerie dat de ziekenhuizen in de nabije toekomst op meerdere terreinen moeten samenwerken. Dat gebeurt al langer op  verschillende gebieden,  zoals de functies van Klinische Farmacie, Plastische Chirurgie, Reumatologie, Geriatrie en Oogheelkunde. Functies als Radiotherapie en Revalidatie zijn ook in Zeeuws verband georganiseerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen