Guerrilla actie tegen malaria in Rotterdam geslaagd

Array

Malaria No More heeft op een ludieke manier in Rotterdam de aandacht gevraagd voor de campagne Klamboe tegen Malaria. Op verschillende plekken in Rotterdam zijn vanmorgen klamboes over standbeelden van bekende personen gehangen. Met deze actie is de campagne Klamboe tegen Malaria officieel gestart. Deze campagne eindigt 25 april met het ophangen van de grootste klamboe ter wereld over de Euromast. Malaria No More wil met deze campagne (onder leiding van Arjan Erkel en Steven Kop van Creatieve Koppen) de strijd tegen malaria onder de aandacht brengen.

Stadhuis van Rotterdam
De actie begon voor het stadhuis van Rotterdam. De eerste klamboes zijn over de standbeelden van Johan van Oldenbarnevelt en Hugo de Groot gehangen. Hierna volgden nog 20 andere standbeelden.

Malaria is uit te roeien
Arjan Erkel: “De schaal waarop malaria voorkomt alsmede de verwoestende gevolgen die deze ziekte met zich meebrengt roept om actie. Zeker ook omdat malaria goed te voorkomen, te behandelen en te bestrijden is.”

(Foto’s van Pepijn van der Spek @pepijnvds)

Nederland is bijvoorbeeld pas in 1970 malariavrij verklaard door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Door een goede aanpak is malaria ook in andere gebieden van de wereld uitgeroeid. Het is dus mogelijk malaria onder controle te krijgen en op langere termijn overal uit te roeien.

Guiness Book of Records
Erkel: “Met deze guerrilla actie hebben we vandaag een start gemaakt met een veel grotere actie die eind april gaat plaatsvinden. Klamboe tegen Malaria heeft het initiatief opgepakt de grootste klamboe ter wereld op wereldmalariadag, 25 april 2011, over de Euromast in Rotterdam te hangen. Met het grootste muskietennet ter wereld willen wij niet alleen de aandacht op malaria vestigen maar ook geld inzamelen om 50.000 klamboes te kunnen uitdelen in Afrika. Ook streven we naar een recordvermelding in het Guiness Book of Records.”

Steven Kop: “Wie de feiten over malaria kent, weet het direct zeker: deze ziekte moet de wereld uit!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen