Health Valley Event 2011

Array

Op 16 maart vindt het Health Valley Event 2011 in de Vereeniging in Nijmegen plaats. Het Health Valley Event is de ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezig houdt met innovaties in de health sector. Vorig jaar trok het event meer dan 900 bezoekers en ook dit jaar mag het zich verheugen in veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, wetenschap en de overheid.

Health Valley biedt een gevarieerd dagvullend programma volop interessante sprekers, dynamische workshops, matchmaking, een beursvloer en natuurlijk volop mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.

Highway
Het thema van het event is de ontwikkeling van de Red Med Tech Highway. Deze highway staat symbool voor het combineren van medische-/zorgexpertise met technologische kennis en het met snelheid naar de markt brengen van de producten die hieruit ontstaan. Op de as Enschede-Nijmegen-Eindhoven leidt dit tot een toenemend aantal producten en diensten, die een (inter)nationaal uniek perspectief bieden.

Visie van Verhagen
Langs de Red Med Tech Highway wordt alle noodzakelijke kennis, kunde en ondernemerskracht gebundeld die nodig is om te komen tot groei en innovatie in bedrijvigheid in de Nederlandse health-sector. Tijdens het plenaire programma zullen de keynote sprekers inhoud geven aan de Red Med Tech Highway en hun kijk op de ontwikkelingen en kansen uiteenzetten. Minister Maxime Verhagen zal zijn visie geven op het belang en de stimulering van innovaties voor de Nederlandse economie. Keynote sprekers zijn Rob ten Hoedt, president Medtronic Europa/Azie, Mathias Prokop, hoogleraar Radiologie van UMC Radboud Nijmegen en Arno Peels, bestuursvoorzitter van de Technische Universiteit van Eindhoven.

Actuele thema’s in sessies
In verschillende parallelle sessies wordt aan actuele thema’s binnen de moleculaire diagnostiek, e-Health, medical devices plus robotica en care innovations inhoud gegeven. In het middagprogramma kunnen bezoekers een keuze maken uit een grote varieteit aan activiteiten. Laat u bijvoorbeeld inspireren door het enthousiasme van de pitchers in de investorslounge, luister naar de pakkende pecha kucha’s van de onderzoekers van de universiteiten, houd uw eigen elevator pitch, ontdek spelenderwijs nieuwe mogelijkheden van social media of test uw eigen gezondheid in ons living lab. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om de stands te bezoeken en om met anderen in gesprek te gaan en misschien wel die partner in business te vinden waar u naar op zoek bent.

Kortom, een evenement dat u niet mag missen! Meld u nu aan via www.health-valley.nl/event

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen