Cursus Gebarentaal bij Landstede

Array

Voor iedereen die gebarentaal wil leren, is het nu mogelijk om een cursus te volgen. Landstede Volksuniversiteit Salland biedt in Raalte de meest bekende cursus, NGT-AB1 (cursus Nederlands Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden), aan. Deze cursus bestaat uit 12 lessen van 2 uur, inclusief pauze.

In de cursus leer je hoe te communiceren in het dagelijkse leven met Gebarentaal. Verschillende thema’s worden behandeld, zoals eten en drinken, wonen en begroetingen. Er is aandacht voor de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal en ook verdiepen we ons in de omgangsvormen van de dovengemeenschap.

Tijdens de lessen wordt er vanaf les 1 meteen gecommuniceerd in Gebarentaal, de docent geeft de lessen zonder stem. Dit is om de visuele vaardigheden te stimuleren en te ontwikkelen. Als men niks hoort, gaat men beter kijken, dit verhoogt de kans op betere gebarenvaardigheid.

Een leuke cursus voor jong en oud met veel oefeningen om deze taal te leren spreken. De cursus start op maandag 7 maart 2011, 19.00 21.00 uur, 120,– (excl. lesmateriaal à 45,-). Voor meer informatie en/of aanmelding: Landstede Infoshop Raalte (Kulturhus), Passage 3, 8102 EW Raalte, tel. 088-8508215 (di. t/m vrij.), [email protected] of de Landstede Infoshop in Zwolle, tel. 0800-0245666.

[email protected]
Cursus Gebarentaal

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen