DIDI doneert opbrengst Borstkankermaand aan KWF Kankerbestrijding

Array

Modeketen DIDI overhandigde gisteren met medewerking van enkele klanten en winkelmedewerkers een cheque ter waarde van 34.000 euro aan KWF Kankerbestrijding. De donatie betreft de opbrengst van de Borstkankermaand (oktober) 2010; de verkoop van o.a. een speciaal ontworpen DIDI mode-artikel. Afgelopen jaar werkten DIDI en KWF Kankerbestrijding voor het vijfde  jaar samen. Om dit jubileum een bijzonder karakter te geven, ontwierp DIDI drie feestelijk corsages in roze en rood-tinten. De cheque-overhandiging vond plaats in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam.

Elk jaar ontwerpt DIDI een mode-artikel waarvan de opbrengst ten goede komt aan de strijd tegen kanker. DIDI doneert dankzij en dus mede namens haar klanten die tijdens de Borstkankermaand het speciale mode-artikel kopen, jaarlijks een bedrag aan KWF Kankerbestrijding. Middels een oproep op haar website heeft DIDI daarom haar klanten uitgenodigd aanwezig te zijn bij de officiele cheque overhandiging.

Rondleiding Nederlands Kanker Instituut
De cheque-overhandiging aan Willemijn van den Berg van KWF Kankerbestrijding vond plaats tijdens één van de rondleidingen die KWF Kankerbestrijding jaarlijks organiseert in het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. De rondleiding ging langs werkplekken waar kankeronderzoek wordt gedaan en tevens gaven verschillende onderzoekers die gesubsidieerd worden door KWF Kankerbestrijding een toelichting op hun werk. De DIDI klant krijgt hierdoor de gelegenheid om zelf te zien waar haar bijdrage naar toe gaat.

KWF Kankerbestrijding
De opbrengst van de Borstkankermaand komt jaarlijks ten goede aan onderzoeks projecten die samen met de Stichting Pink Ribbon zijn geselecteerd. Dankzij onderzoek boeken we winst: de overlevingscijfers voor borstkanker zijn de laatste jaren gestegen en steeds meer vrouwen blijven na de diagnose borstkanker langer leven. Het is daarom belangrijk te kijken naar de kwaliteit van leven. Het omgaan met borstkanker en de gevolgen ervan, ook na genezing, is daarom een belangrijk onderzoeksgebied.

Kijk voor meer informatie over DIDI op www.didi.nl en voor de Borstkankermaand op www.strijdtegenborstkanker.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen