Pantarhei Bioscience wil nog steeds alle activiteiten in ‘women’s health’ van Organon over te nemen van MSD/Merck

Array

Pantarhei Bioscience uit Zeist heeft de moed niet opgegeven om alle activiteiten in ‘women’s health’ van Organon over te nemen van MSD/Merck. Dat heeft directeur Herjan Coelingh Bennink aan het FD laten weten.  Coelingh Bennink zegt nog vorige week de bevestiging te hebben gehad van enkele durfinvesteerders dat ze achter zijn overnameplan staan en dat ze bereid zijn ‘enkele miljarden neer te tellen’ voor de overname van Organon’s ‘women’s health’ activiteiten.Pantarhei werkt volgens Coelingh Bennink aan een aantal producten op het gebied van women’s health. Van een zestal is de ontwikkeling ver gevorderd. Hij is over de laatste ontwikkelingsfase in gesprek met de Amerikaanse medicijnenautoriteit FDA. Bennink stelt in het FD dat het Amerikaanse moederbedrijf zijn eerder ingediende overnameplan om louter procedurele redenen niet heeft ingezien. Merck lijkt zich weigerachtig op te stellen ten opzichte van de overnameplannen. Het concern heeft vorige maand om onduidelijke redenen een overnameplan afgewezen van het Zuid-Afrikaanse Aspen, producent van patentloze medicijnen. Het bestuur in Amerika heeft zelfs de onderhandelaar van MSD/Merck in Oss gepasseerd, zo schrijft het FD.

Het bedrijf hoopt op brede steun zodat men niet alleen vanuit Zeist druk op MSD/Merck kunnen zetten om alsnog de onderhandelingen te openen. Aanstaande vrijdag dient er een kort geding van  personeel en commissarissen van Organon/MSD om MSD te dwingen alle overnamemogelijkheden en doorstartmogelijkheden serieus te beoordelen. De hoop is dat Merck alsnog gaat onderhandelen over verkoop van delen van Organon als alternatief voor het ontslaan van enkele duizenden personeelsleden.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen