Vraag online een gesprek aan met de familiecoach

Array

Vanaf 28 februari 2011 kunnen mantelzorgers en/of familieleden eenvoudig online hulp aanvragen aan de familiecoaches van Parnassia, specialist in psychiatrie, in Den Haag. Dit kan ongeacht of hun familie bij Parnassia  in behandeling is en ongeacht het psychiatrisch ziektebeeld van het familielid.

Dit is een gloednieuwe laagdrempelige dienst die zij  aanbieden aan mantelzorgers in de regio. De mantelzorger kan soms staan voor vragen of situaties waar men geen weg mee weet. Met deze dienst bieden zij nu een extra mogelijkheid voor ondersteuning. Dit alles naast het al bestaande familieaanbod, zoals informatieavonden, psycho-educatie, cursussen, etc.

De mantelzorgers worden door familiecoaches ondersteund in een eenmalig telefonisch gesprek. Als er behoefte is aan meer hulp, kan dat ook.

Voorlichting en advies over een psychiatrische ziekte (psycho-educatie)
Ondersteuningsgroep dementie

Deze hulp wordt geboden door verschillende behandelaren van Parnassia. Een andere mogelijkheid is een serie individuele gesprekken met een behandelaar. U moet zich hiervoor aanmelden bij parnassia.

De familiecoaches kunnen ook verwijzen naar andere organisaties/hulpverleners in Den Haag zoals

– Thuiszorg
Steunpunten Mantelzorg
– Huisarts

Herkent u zich in bovenstaande? Een gesprek aanvragen met de familiecoach doet u hier.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen