Ronald McDonald verdwijnt grotendeels bij McDonald’s

Array
De 48-jarige mascotte Ronald McDonald verdwijnt grotendeels uit beeld bij fastserviceketen McDonald’s.
Dat meldde RTL Nieuws vanochtend. De mascotte was vooral gericht op kinderen en stamt uit de tijd dat McDonald’s het van fastfood moest hebben. Sinds enige tijd richt de keten zich echter meer op gezonder voedsel en een ouder publiek.
Omdat kinderen wel een belangrijke markt blijven voor de fastserviceketen zal de clown nog wel op kinderfeestjes verschijnen. Tegen McDonald’s loopt een aanklacht over de rol in het veroorzaken van overgewicht. Met name de HappyMeals waarbij kinderen ook een cadeautje krijgen, liggen daarbij onder vuur. Door meer gezonde varianten aan te bieden hoopt het bedrijf een beter imago te krijgen.
De meer serieuze taak van de mascotte, ligt bij de driehonderd Ronald McDonaldhuizen. Die liggen vlakbij ziekenhuizen en behandelen ernstig zieke kinderen.

Door de Ronald McDonaldhuizen kunnen ouders dag en nacht dicht bij hun kinderen zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen