Viva la Donna Day een gratis verwendag voor vrouwen met kanker

Array

In het kader van de Viva la Donna Day openen honderden schoonheidssalons en wellnesscentra op en rond 29 mei 2011 belangeloos hun deuren voor vrouwen de getroffen zijn (geweest) door kanker. Tijdens de verwendag kunnen deze vrouwen genieten van een gratis verwenbehandeling. Een dergelijk moment van ontspanning – bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, massage of yogales – geeft hen weer de kracht en positiviteit die ze zo hard nodig hebben.

Geen luxe, maar noodzakelijke nazorg
Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat het leven op zijn kop. Naast de emoties die bij deze moeilijke periode komen kijken, moeten veel vrouwen zich ook nog eens bezighouden met een baan, het huishouden en de zorg voor kinderen. Ook zaken als de WIA, zorgverzekering en re-integratie vragen de aandacht. Daarbij willen vrouwen er niet ziek uit zien, maar zijn vaak niet in de gelegenheid om zichzelf een moment van ontspanning cadeau te doen. De Viva la Donna Day is daarom geen luxe, maar een broodnodige vorm van nazorg na de diagnose kanker!

Stichting Viva la Donna laat vrouwen met kanker stralen

Het hele jaar door zet Stichting Viva la Donna zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad. Ongeacht de vorm van kanker of het jaar waarin de diagnose is gesteld. De stichting vraagt door middel van campagnes aandacht voor nazorg en er worden diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen. De jaarlijkse Viva la Donna Day in mei is daar één van. Daarnaast stelt de stichting verwenpresenten samen voor inloop- en ziekenhuizen en verloot verwenproducten onder lotgenoten via Mail & Win acties. Ook houdt Viva la Donna zich bezig met het geven van voorlichting aan professionals in de beauty- en wellnessbranche over de omgang met (ex-)kankerpatienten.

Meer informatie Op www.vivaladonna.nl is meer informatie te vinden over Stichting Viva la Donna en de projecten die voor vrouwen met kanker georganiseerd worden. Ook kunt u contact opnemen met [email protected] voor vragen, opmerkingen, beeldmateriaal, flyers en interviewaanvragen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen