Een revolutie op het gebied van temperatuuropname bij kinderen

Array

De Vicks Gentle Touch oorthermometer: een revolutie op het gebied van temperatuuropname bij kinderen
Eind 2010 introduceerde Vicks de Gentle Touch oorthermometer. Deze thermometer betekent een revolutie in de manier waarop bij kinderen en peuters de lichaamstemperatuur wordt opgenomen. Met slechts één enkele, lichte aanraking meet deze thermometer binnen een seconde snel en nauwkeurig de temperatuur, terwijl uw kind gewoon verder slaapt.

De Gentle Touch oorthermometer gebruikt een nieuwe techniek om de temperatuur te meten van de halsslagader die achter het oor loopt en die het bloed naar de hersenen en de hypothalamus (de klier die de temperatuur reguleert) leidt. Zo wordt de lichaamstemperatuur binnen één enkele seconde nauwkeurig weergegeven.

“Een ziek kind zorgt voor stress bij iedere ouder. Verzorgers moeten daarom zo snel en nauwkeurig mogelijk de temperatuur van kinderen kunnen nemen op een niet-invasieve manier”, aldus Emanuela D’Aloisio, Brand Manager Healthcare bij Kaz Europe SA, de fabrikant van Vicks thermometers in Europa onder licentie van het Vicks handelsmerk.

De thermometer heeft een groot kleurendisplay en is voorzien van Fever InSight™-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘stoplicht-kleurensysteem’ om de lichaamstemperatuur weer te geven. Dankzij deze unieke functie zien ouders in één oogopslag of het beter of slechter gaat met hun kind. Zo wordt het opnemen van de temperatuur een stuk minder stressvol.

Als er geen koorts is, blijft het scherm groen; als er lichte verhoging is, wordt het geel; wanneer het kind koorts heeft, wordt het rood (hoger dan 38 graden). Dit kleurenscherm zorgt tevens voor achtergrondverlichting bij temperatuuropnames ’s nachts. Omdat de thermometer alleen de huid achter het oor raakt, is het risico op kruisbesmetting nagenoeg uitgesloten.

De thermometer heeft een meervoudige geheugenfunctie waarmee maximaal acht temperatuurmetingen kunnen worden opgeslagen. Hij heeft twee jaar garantie en is vanaf september verkrijgbaar bij de apotheek (€ 40 – € 45).

Recente artikelen