Steeds meer mensen bezoeken de mondhygiënist

Array

Uit onderzoek van Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten (NVM) blijkt dat steeds meer mensen de mondhygienist bezoeken. De NVM onderzocht dit tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs, eind januari van dit jaar. Hier bleek dat de helft van het aantal beursbezoekers, dat plaatsnam in de behandelstoel om de conditie van het hun tandvlees te laten checken, tenminste 1 keer per jaar een mondhygienist bezoekt. Vergeleken met resultaten van de beurs in 2010, is dit een stijging van 15%. “Een forse stijging waar wij als beroepsgroep heel blij mee zijn” aldus Corrie Jongbloed-Zoet, voorzitter van de beroepsvereniging.

Een gezonde en schone mond is erg belangrijk. 99% van de beursbezoekers had in meer of mindere mate last van bloedend (dus ontstoken) tandvlees. Dit kan voorkomen worden door dagelijks minimaal twee maal goed te poetsen, tussen de tanden en kiezen te reinigen en twee keer per jaar een mondhygienist of tandarts te bezoeken. De mondhygienist is de professional bij uitstek voor een gezonde en schone mond.

Goed om te weten: er is geen verwijzing nodig is om een bezoek te brengen aan de mondhygienist, de mondhygienist is rechtstreeks toegankelijk. Kijk voor een mondhygienist bij u in de buurt op www.mondhygienisten.nl.

Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen