Ontwikkelingen aan plan B van MSD / Organon stopgezet

Array

Plan B van MSD / Organon werd op 16 februari aangekondigd en is gericht op het onderzoeken van interne mogelijkheden om een deel van de R&D banen in Oss te behouden. Op 3 maart werd aangekondigd   dat het voorstel voor Plan B goedgekeurd was door het management in de VS. Met Plan B verwachten we ongeveer 475 van de in totaal ongeveer 1.030 R&D banen in Oss te kunnen behouden. Tevens is op 3 maart het volgende aangekondigd . 
Er wordt een Product Development Center voor Emerging Markets (opkomende markten) beoogd.
Ook wordt een Global Support Center for bio-analysis, clinical development, regulatory affairs and pharmacovigilance beoogd.
Plan B bevat ook een Late stage Women’s Health Core group.
Al eerder werd aangekondigd dat er 95 R&D banen behouden blijven (ondermeer bij de pilot plant) maar onderdeel worden van de Merck Manufacturing Division (MMD).
We hebben toen ook gemeld dat we verwachten in de week van 14 maart een Adviesaanvraag over Plan B in te kunnen dienen bij de Ondernemingsraad.
 
Hetb laatste nieuws  Plan B is dat door de uitspraak van de rechter in het kort geding van 4 maart en in afwachting van de resultaten van het adviestraject zoals gevraagd door de rechter, het werk aan Plan B is stopgezet.   

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen