Anesthesioloog Huub Spoormans ontvangt Koninklijke onderscheiding

Array

De heer Huub Spoormans, anesthesioloog/intensivist in ziekenhuis Bernhoven ontving uit handen van Oss’ burgemeester Klitsie de versierselen die behoren bij de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Spoormans verlaat, in verband met zijn pensionering ziekenhuis Bernhoven waar hij meer dan dertig jaar heeft gewerkt. De Koninklijke onderscheiding heeft Spoormans ontvangen voor zijn werk als anesthesioloog, maar ook voor zijn (bestuurlijke)  vrijwilligersactiviteiten.

Als anesthesioloog heeft de heer Spoormans zich ingezet voor verbetering van kwaliteit van de anesthesiologische zorg niet alleen in de regio van ziekenhuis Bernhoven, maar ook landelijk. Al vele jaren is hij actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) en afgevaardigde in de landelijke werkgroep ‘procedurele sedatie en/of analgesie door niet-anesthesiologen. Daarnaast is Huub Spoormans vertrouwensman voor de NVA. Zijn vakbroeders riepen hem enkele jaren geleden uit tot ‘anesthesioloog van het jaar’. Binnen Bernhoven heeft hij zich volop ingezet voor de opbouw en uitbreiding van de afdeling anesthesiologie. Het Regionaal Pijncentrum Bernhoven behoort tot de beste van ons land en behaalde deze zomer nog het certificaat pijnkliniek type B.

Prins
De kersverse ridder was ooit al eens prins. Tijdens het carnavalsseizoen 1981/1982 was de heer Spoormans stadsprins van Oss, bovendien was hij tien jaar bestuurslid van de Stichting Carnavalsviering Oss. Hij is vijftien jaar president geweest van Stadsharmonie KVA (Kunstliefde Vermag Alles) waarvan hij inmiddels erelid is. Ook is Huub Spoormans actief lid van de Rotary Oss-Maasland en het Gilde St. Sebastiaan.

Recente artikelen