MRSA-bacterie in ziekenhuis Bernhoven, locatie Oss, onder controle

Array

Verpleegafdeling 1 van ziekenhuis Bernhoven locatie Oss gaat vanmiddag om 16.00 uur weer open. De MRSA bacterie is onder controle. Nieuwe patienten voor de afdeling  interne/oncologie/cardiologie en longziekten zijn weer welkom.

Alle patienten die nog aanwezig zijn op afdeling 1 zijn negatief getest op MRSA, op één patient na, die momenteel in isolatie behandeld wordt. Medewerkers waarvan de uitslag nog niet bekend is verrichten nog geen patientgebonden werkzaamheden. Alle patienten die mogelijk besmet kunnen zijn hebben een MRSA testpakketje thuisgestuurd gekregen. De uitslagen daarvan zijn in de loop van volgende week bekend.

Achtergrondinformatie over MRSA
MRSA staat voor Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus. Het is een echte ‘ziekenhuisbacterie’, vooral voorkomend in buitenlandse ziekenhuizen en onder veehouders. In het ziekenhuis liggen veel patienten met wonden en er worden veel antibiotica gebruikt. Dit alles maakt dat de MRSA zich vooral in het ziekenhuis kan handhaven.
Als iemand met MRSA besmet is, zal deze besmetting slechts zelden een infectie veroorzaken. In dit opzicht lijkt de MRSA op de gewone huidbacterie, die wij allemaal in groten getale bij ons dragen. Een MRSA is niet agressiever dan de gewone vergelijkbare huidbacterie.

Omdat MRSA buiten het ziekenhuis meestal wordt verdrongen door de gewone huidbacterie, hoeft men er hier geen rekening mee te houden. In het ziekenhuis komen echter relatief veel infecties voor en krijgt de MRSA door antibioticumgebruik soms juist de voorsprong boven de gewone huidbacterie. Dit is de reden dat er alleen in het ziekenhuis een aantal maatregelen genomen worden.

Bron: Ziekenhuis Bernhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen