Automatische paardenstaartenmaker voor kinderen met een handicap?

Array

Groot Klimmendaal
Paardenstaartenmaker voor kinderen met een handicap?
Schoenen die zelf lopen, een reuzentoetsenbord en een automatische paardenstaartenmaker – kinderen met en zonder handicap bedachten samen alvast een paar technische snufjes die het leven met een handicap een stuk gemakkelijker maken. Ze deden dat in NEMO onder leiding van Jeugdjournaal-verslaggever Tako Rietveld ter gelegenheid van de start van een nieuw Technologiefonds. Dit fonds gaat technologische hulpmiddelen ontwikkelen voor jonge mensen met een handicap. Een van de jongeren, Robert van Ginkel, demonstreerde zo’n hulpmiddel: de robotarm waarmee hij ondanks zijn handicap toch zelfstandig kan leven.

Het Technologiefonds is een samenwerking tussen de organisaties Siza, RMC Groot Klimmendaal en NSGK voor het gehandicapte kind. Het fonds wordt ten uitvoer gebracht door het Technology Trial Centre (TTC) dat veel expertise heeft op dit gebied.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen