Nieuwe stap ontwikkeling Duchenne-medicijn

Array

Vereniging Spierziekten Nederland
Twaalf jongens met Duchenne, die de therapie kregen, gebaseerd op exon-skipping, konden na een half jaar behandeling beter lopen.
Voor betrokkenen is het een bevestiging van wat ze al wisten: het gaat nog steeds goed met de ontwikkeling van het nieuwe Duchenne-medicijn. Woensdag 23 maart verschenen de resultaten van het onderzoek in het toonaangevende tijdschrift The New England Journal of Medicine.

Het gaat om een onderzoek naar de goede dosering en de veiligheid van de therapie. Inmiddels loopt er een veel grootschaliger onderzoek met 180 kinderen.
Meer over het onderzoek in Leiden kunt u lezen in Contact, het ledenblad van de VSN. Het artikel over het onderzoek is in zijn geheel online te lezen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen