Bent u diabetespatiënt en komt u daarvoor in het ziekenhuis?

Array

Consumentenbond
De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) en Consumentenbond organiseren een workshop. De centrale vraag is: Als u voor uw diabetes naar een ziekenhuis gaat, wat wilt u dan ECHT weten over de diabeteszorg in het ziekenhuis, zodat u een bewuste keuze zou kunnen maken voor dat betreffende ziekenhuis? Door uw deelname levert u een bijdrage aan onderzoek en helpt u andere mensen doordat ziekenhuizen preciezer kunnen aansluiten bij de informatie die diabetespatienten graag van een ziekenhuis willen weten of weet u beter waarop u wilt en kunt kiezen bij diabeteszorg in het ziekenhuis.

Wanneer?
De workshop vindt plaats bij de NPCF (Churchilllaan 11 in Utrecht) op dinsdag 19 april van 15:00 – 17:30 uur.

Hoe meld ik mij aan?
U kunt zich aanmelden via een online aanmeldformulier. Reiskosten krijgt u vergoed en als dank voor uw deelname krijgt u ook een leuk presentje, in vorm van een cadeaubon. Na aanmelding krijgt u een uitnodigingsbrief met daarin de routebeschrijving.

Wie zoeken we?
We zoeken patienten die niet langer dan 3 jaar geleden voor een eerste maal met diabetes in het ziekenhuis zijn geweest of heel recent met de diagnose ‘diabetes’ (type I of II) zijn geconfronteerd. Er kunnen twaalf mensen aan deze workshop deelnemen.

Kunt u niet op de aangegeven datum?
We zoeken ook patienten om een vragenlijst in te vullen. Ook dit kunt u aangeven via het aanmeldformulier.

Wie organiseert dit project?
Het project wordt georganiseerd door de Consumentenbond en de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF). De Diabetes Vereniging Nederland is bij dit project betrokken. Wij doen dit project in opdracht van het programma ‘Zichtbare Zorg’ opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De informatie die uit de workshop naar voren komt zal uiteindelijk in een vragenlijst aan de ziekenhuizen worden gevraagd. De resultaten zullen o.a. zichtbaar worden op de website van de Consumentenbond en op www.kiesBeter.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen