iSOFT Laboratorium heeft zich bewezen voor de Nederlandse markt

Array

Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het eerste ziekenhuis in Nederland, dat iSOFT’s nieuwe laboratoriumoplossing in gebruik heeft genomen. Het nieuwe systeem is geïmplementeerd op alle laboratoriumgebieden en biedt een gemeenschappelijk platform voor naadloze workflows en een toegenomen efficientie.

Begin 2010 ging het project van start met de implementatie van het systeem op de microbiologie afdeling. Na dit succes is het systeem uitgerold naar andere laboratoriumunits, zoals klinische chemie, hematologie en transfusiegeneeskunde.

Alle laboratoriumafdelingen zijn nu volledig gemigreerd en operationeel. De succesvolle migratie is het resultaat van de ervaring die is opgedaan in Duitsland en het implementatieproces heeft zich reeds bewezen op 400 locaties wereldwijd.

“Dankzij de uitstekende samenwerking tussen, zowel stafmedewerkers van de laboratoria van het Ikazia Ziekenhuis als van iSOFT, is de ‘go-live’ soepel verlopen en we kijken uit naar een verbeterde efficientie en kostenbesparing van de migratie naar een modern systeem met iSOFT Laboratorium” zegt Jannes Aman, Hoofd Ondersteunende Dienst van Ikazia Ziekenhuis.

iSOFT Laboratorium wordt wereldwijd in de markt gebracht met installaties in Maleisie, Libie, Martinique en Nieuw-Zeeland. In Europa is de oplossing geïnstalleerd bij 325 instellingen in meertalige omgevingen (bijvoorbeeld Russisch, Engels, Nederlands, Duits) om alle disciplines te ondersteunen binnen het laboratorium zoals klinische chemie, hematologie, microbiologie en bloedtransfusie. “iSOFT Laboratorium is een volwassen en zeer geavanceerd systeem, elke module biedt een breed scala aan functionaliteiten en specifieke kenmerken. Naast de routine modules, worden afzonderlijke modules aangeboden aan het management om de effectiviteit en de kosten te monitoren. Dit laatste wordt een steeds belangrijkere factor voor veel ziekenhuizen” zegt Twan Weegels, Country Manager Benelux van iSOFT.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen