Ziekenhuizen werken wel veel met sociale media

Array

In de afgelopen weken stonden berichten op deze site (zie ook  http://www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Nieuwsbrieven’) waarin werd betwijfeld of ziekenhuizen veel werken met Linked-in groepen en twitterberichten. Lucien van Engelen twijfelt niet en signaleert vele goede ontwikkelingen. Hij investeert al meer dan twee jaar veel tijd, energie en geld in webbased contacten met en tussen patienten (Digitale poli’s, AYA4 community, Radboud Thuis project) . Van Engelen verwijst hierbij naar de volgende websites:
http://www.umcn.nl/ZORG/AFDELINGEN/MEDISCHEONCOLOGIE/Pages/AYA4.aspx
http://hospitalseu.wordpress.com/;
http://www.ru.nl/onderzoek/instituten/overzicht/oncology/research_institute/redactionele/via-internet-thuis/;
http://www.tedxmaastricht.nl/2011/03/use-of-social-media-in-hospitals-in-europe-is-taking-off/ ; http://www.umcn.nl/OverUMCstRadboud/Publicaties/Radbode/Documents/Radbode%204,%2025%20februari%202011.pdf

Tot zover Van Engelen. Bedankt Lucien! Excuses dat ik twijfelde over de aandacht van ziekenhuizen voor sociale media.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen