Abortus maskeert kindermisbruik

Array

SRGA doet beroep op Minister van Justitie
De Stichting Rechtsbescherming Gezondheidszorg Allochtonen (SRGA) doet wederom een beroep op de Minister van Justitie en het Parlement om het wettelijk mogelijk te maken dat abortusweefsel, verkregen na een abortus bij een minderjarig meisje, voor langere tijd te laten opslaan als bron voor eventueel DNA-onderzoek.

Via het ANP kwam op 6 april jl. (www.nu.nl) het volgende bericht naar buiten:

‘Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd. Minderjarigen kunnen dan bij zedenmisdrijven gedwongen worden celmateriaal af te staan af te staan voor DNA-onderzoek. Daarmee kan ook langere tijd na het misbruik vastgesteld worden of de verdachte een familielid van het slachtoffer is.’

De SRGA vraagt de Minister van Justitie om deze wetswijziging uit te breiden naar minderjarige allochtonen die een abortus provocatus lege artis (apla) ondergaan. Nizaar Makdoembaks, voorzitter van de SRGA en voormalig huisarts in de Bijlmer, stelt dat dergelijke ongewenste zwangerschappen bij de minderjarige allochtonen uit zijn huisartsenpraktijk vaak het gevolg waren van verkrachting. Daartegen kon echter zelden tot nooit worden opgetreden omdat het DNA-bewijsmateriaal, het zgn. apla-weefsel al vernietigd was.

Makdoembaks heeft in twee publicaties (Geheime abortus maskeert kindermisbruik en Slavinnen van God) vele jonge minderjarige zwangeren beschreven die slachtoffers waren van incest en verkrachting. De daders werden zelden opgespoord omdat er geen bewijs was. Het apla-weefsel werd, zoals te doen gebruikelijk is, direct na de abortus al vernietigd.

In 2010 heeft de SRGA er al bij de Minister van Justitie op aangedrongen om het wettelijk mogelijk te maken dat abortusweefsel, verkregen na een abortus bij een minderjarig meisje, voor langere tijd te opgeslagen wordt. De SRGA kreeg destijds van de Minister nul op het rekest (kenmerk 163638 en 151752/09/AS) en hoopt dat haar voorstel nu, bij deze wetswijziging van staatssecretaris Teeven, wel meegenomen kan worden.

Bron: Stichting Rechtsbescherming Gezondheidszorg Allochtonen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen