Bodar en Gaaikema samen voor de kapel

Array

Op 14 juni 2011 vindt in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch een bijzondere avond plaats met Antoine Bodar en Seth Gaaikema. Bodar en Gaaikema zetten zich samen in voor de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voor de pauze treedt Seth Gaaikema op met een selectie uit zijn lopende show ‘Het mooiste komt nog’. Na de pauze wordt Antoine Bodar intensief bevraagd over zijn visie op geloof, kerk en samenleving door Fijen & Fens, twee doorgewinterde televisiepresentatoren. Ook Seth ontkomt niet aan de pijnbank van deze hedendaagse inquisiteurs…
Rust, meditatie, bezinning, gesprek, spiritualiteit, troost, innerlijke groei, stilte: in de kapel van het nieuwe ziekenhuis kan de bezoeker zich terugtrekken en genieten van de serene sfeer die in deze ruimte hangt. Ook de moderne mens heeft behoefte aan stilte, schoonheid en inkeer, zo blijkt uit het succes van eenmalige glossy ANTOINE, die door het Boekencentrum is uitgebracht. Bezoekers betalen op 14 juni 37,50 euro en ontvangen daarbij deze bijzondere glossy, die inmiddels aan zijn tweede druk toe is.
Alle artiesten en het Theater aan de Parade verlenen belangeloos hun medewerking aan deze unieke, spirituele avond waarvan de opbrengst bestemd is voor de inrichting van de kapel in het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Over de podiumkunstenaars
Antoine Bodar is geboren in ‘s-Hertogenbosch. Al op zesjarige leeftijd voelt Bodar zich aangetrokken tot de liturgie en ontstaat bij hem het verlangen om priester te worden. Hij wordt daarom, zoals vele jonge katholieken, meteen misdienaar. Bodar is priester en woont in Rome. Hij studeert, doceert en werkt mee aan diverse radio- en tv-programma’s. Hij is auteur van boeken over kunst, cultuur en kerk. In 2010 verschenen in ‘Tot dienen geroepen’, ‘Passie van Jezus Christus’ en ‘God wordt mens’.
Seth Gaaikema is geboren in Uithuizen, als zoon van twee doopsgezinde predikanten. Na een studie Nederlandse Taal- en Letterkunde, gaat hij teksten schrijven, onder meer voor Wim Kan. Zijn eerste eigen optreden als cabaretier is in 1967. Aanvankelijk doet hij dat met een gezelschap, later met een eigen show. In 1969 komt Seth Gaaikema met zijn eerste programma op oudejaarsavond, ‘Heer ik kom hier om te twijfelen’. Zijn doorbraak als cabaretier beleeft hij een jaar later, als hij met de oudejaarsconference Tien Miljoen Geboden de tien geboden van Mozes toetst aan de maatschappij van de jaren 70. In de jaren tachtig maakt hij oudejaarsconferences voor Veronica. Hij is daarmee een van de weinigen die zich in die tijd wagen aan het politieke cabaret. Zijn nieuwste show ‘Het mooiste komt nog’ presenteerde hij in 2010.
Leo Fijen was jarenlang als presentator verbonden aan Kruispunt, een zondags programma over actualiteiten in religie en samenleving. Na zijn afscheid, zocht hij naar een adempauze in zijn gehaaste leven. Hij ging op bezoek bij kloosters en abdijen en schreef daarover onlangs het boek Tijd nemen. Fijen: “In het klooster is een evenwicht tussen stilte en praten, tussen werken en zijn, tussen gemeenschap en alleen zijn. Die balans heeft ieder mens nodig”.
Stijn Fens (1966) is een Nederlands journalist. Hij trad in 1990 in dienst van de KRO, waar hij onder andere eindredacteur was van de programma’s Tussen Hemel en Aarde en Soeterbeeck. In deze tijd ontwikkelde Fens zich als kenner van het Vaticaan. Begin 2008 maakte hij samen met Bart Ruijs een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan. Deze serie kreeg in 2009 een vervolg. In 2010 verscheen van Fens’ hand het boek Vaticanië. De geheimen van de paus.

Recente artikelen