Wie werkt mee aan studie over telefonische triage van ambulancezorg?

Array

Jaarlijks stijgt het aantal aanvragen voor Ambulancezorg bij de Meldkamers Ambulancezorg. Om dit werk kwalitatief goed uit te kunnen blijven voeren, is het zinvol om onderzoek te doen naar de telefonische triage. Ervaringen uit de praktijk kunnen hierbij niet ontbreken. Julius student en ambulance-verpleegkundige Hans van Buren en zijn begeleider dr. Henk van Stel doen een onderzoek naar de telefonisch triage, die het best past bij de Nederlandse Meldkamers voor Ambulancezorg. Daarvoor willen zij met een digitale vragenlijst inzicht hierover krijgen in de eisen, wensen en behoeften van Meldkamer Ambulancezorg centralisten en hun managers.

Aan de hand van de resultaten gaan zij handvatten voor verbetering van telefonische triage bieden aan centralisten, leidinggevenden en medisch managers. Het invullen van de digitale vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Invullen kan tot  21 april 2011. De verwerking van de gegevens wordt volgens geldende richtlijnen gedaan en de anonimiteit van de deelnemers wordt gewaarborgd. Werkt u in een ambulancemeldkamer? Klik  dan op deze link (of kopieer die eerst):
https://www.surveymonkey.com/s/onderzoek-telefonische-triage-hans-van-buren-vragenlijst. Vul daarna de lijst in en help daarmee de ambulancetriage te verbeteren.

Tot zover dit bericht. Op vrijdag 23 september vindt het elfde nationale Spoedzorg congres plaats. Dan komen ook de resultaten van deze studie aan de orde naast vele andere recente ontwikkelingen. Noteer alvast de datum. In mei verschijnt de brochure.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen