Militairen helpen bij verhuizing Maasziekenhuis Pantein van Boxmeer naar Breugen

Array

Militairen assisteren bij het speciale patientenvervoer
Een groot aantal militairen heeft vandaag geassisteerd bij de verhuizing van het Maasziekenhuis Pantein van Boxmeer naar Breugen. De militaire eenheden wisten de verhuizing van het ziekenhuis in te passen in de grote militaire oefening Rhino Redland.

Een veertigtal hoog urgente patienten werd ´s ochtends vroeg met ambulances overgebracht. De overige 45 verhuisden met speciale wagens voor patiententransport, onder begeleiding van motoragenten. In die wagens reed naast de vaste afdelingsverpleegkundige een landmachtverpleegkundige mee. De 35 militaire verpleegkundigen en verzorgdenden komen van 13 Geneeskundige Compagnie.

Op de route naar het nieuwe ziekenhuis regelden reservisten, samen met politie, het verkeer. Naast deze taak werden de 135 reservisten van 30 Nationaal Reservebataljon ingezet om beide ziekenhuislocaties te bewaken.

Scenario
’s Ochtends vroeg waren de eerste patienten al verhuisd. Naast de daadwerkelijke ondersteuning vandaag, trainden de militairen onder meer de medische evacuatie van patienten met helikopters. Vandaag en morgen krijgen de deelnemers rondom het verlaten ziekenhuis te maken met een scenario waarbij ze moeten reageren op plunderaars.

Beveiligen
Waar de oefening voor de meeste eenheden morgen stopt, gaat het echte werk voor de reservisten nog even door. Zij bewaken en beveiligen tot dinsdag het oude ziekenhuis in Boxmeer.

Bron: Defensie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen