Zonbeschermingsadvies via mobiele applicatie

0
307

Doe de huidtypetest en bekijk wat de kracht van de zon is op dit moment. De applicatie werkt momenteel alleen in Nederland. In Nederland varieert de zonkracht van 0 tot 8 en bij zonkracht 7 kun je in een kwartier al flink verbranden. Daarom is er nu een mobiele applicatie met een Zonbeschermingsadvies, gekoppeld aan het persoonlijke huidtype. De gratis app, die op maat adviseert over de benodigde zonbescherming, is gratis beschikbaar via de Apple store, Android Market of sms ZON naar 4414.

Nu de hoge zonkrachtdagen eraan komen, wil KWF Kankerbestrijding vooral dat iedereen lekker geniet van de zon. Maar dan wel zonder te verbranden. Want hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker. De zonkracht geeft aan hoe lang iemand gemiddeld zonder zonbescherming in de zon kan. In juni en juli meet het KNMI regelmatig zonkracht 7 of zelfs 8.

Zonbeschermingsadvies via mobiele applicatie
Vanaf vandaag helpt het Zonbeschermingsadvies iedereen om op tijd voorbereid te zijn op de zonkracht. Het advies is beschikbaar via e-mail, twitter, hyves, widget en zelfs via een mobiele site en een mobiele applicatie voor meerdere telefoontypen. In de mobiele site en applicatie is een huidtypetest en zonkrachtmeter opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht van de dag aan het huidtype. De ontvanger krijgt alleen een waarschuwing als zijn of haar huid door de hoogte van de zonkracht, extra risico loopt om te verbranden. Insmeren, t-shirt en pet mee en de voorbereiding is compleet. Het advies is in te stellen voor het hele gezin.

Het gepersonaliseerde zonkrachtbericht vervangt het algemene zonkrachtalarm per SMS. Dit alarm werd alleen verzonden bij zeer hoge zonkracht en hield geen rekening met huidtype. Gevolg was dat er mensen wachtten met zonbescherming totdat de SMS binnen kwam. Maar een lichte huid kan al verbranden bij zonkracht 4 of 5.

Zie ook:
Informatie over de campagne en zonbescherming op maat via Johnnyshadow of Zonverstandig
Huidkanker voorkomen

Vorig artikelBalans tussen hygiëne en huiselijkheid
Volgend artikelFietsen in warm weer
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.