Sterke toename hooikoortsklachten op spreekuur

Array

Door de hoge concentratie pollen van bomen en grassen is de laatste weken een grote toename van het aantal hooikoortsgevallen in de Nederlandse ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Steeds meer patienten melden zich met klachten en de ernst van de klachten is erger dan voorgaande jaren. De Volkskrant had woensdag een uitgebreid artikel hierover. Volgens experts is de toename van het aantal en de ernst van de klachten te wijten aan het warme en droge weer. ”Meer personen zijn medicijnen tegen hooikoorts gaan gebruiken.  De pollen in die gele deken van afgelopen dagen zijn afkomstig van verschillende bomen en nu komen daar graspollen bij. De pollen zijn afkomstig van Beuken,Eiken, Berken, Dennen en Sparren.

Door het ongewoon droge weer zit er veel meer stuifmeel in de lucht dan in andere jaren. Een analiste van het algemeen klinisch laboratorium van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond zegt in de Volkskrant: ”We hebben bijvoorbeeld nu 1.600 berkenpollen per kubieke meter lucht, tegen 600 op de top vorig jaar.” In een telstation in Leiden wordt dezelfde groei gemeten. En een regenbuitje maakt de situatie vaak minder gunstig. Er moet behoorlijk wat water aan te pas komen om de lucht schoon te wassen en de pollen weg te spoelen.Uitwassen van pollen uit de lucht zal daarom pas gebeuren bij langer aanhoudende neerslag.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen